Kotlety p. Krysi

Kotlety p. Krysi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag
  • kapusta kwaszona

    40 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • jaja

    2 szt
  • mleko

    0,5 szkl
  • Przyprawa uniwersalna kucharek., majeranek, sól, pieprz

  • bułka tarta

  • olej

  • masło

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na 5 kotletów. Rozbić je cienko, nie przerywając mięsa.Posypać vegetą i pieprzem. Kapustę ugotować na miękko, odcisąć dobrze i wystudzić.Cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na oleju z dodatkiem łyżeczki masła. Dodać starkowane na jarzynowej tarce pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Połączyć z kapustą i dobrze razem przesmażyć.doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy kotlet nakładać porcję farszu. Zawinąć roladki, panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. Kiedy juz będą rumiane wstawić na 10 min. do dobrze nagrzanego piekarnika, aby \"doszły\". SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:43
Dla mięsożerców.

Anna169Hosz

05.10.2012 09:30
Pomysłowe i na pewno smaczne.

bami

26.06.2011 15:09
Ciekawe i smaczne :)

Marzena40

15.02.2011 17:47
zrobię napewno

wedith1

08.11.2010 07:31
Nie robiłam schabu faszerowanego kapustą, podoba mi się, na pewno wypróbuje!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat