Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa na żeberku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 sztuki
marchew 3 duże
ogórki kiszone 6 średnich
masło 1 łyżka
sól do amau
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pietruszka 1 korzeń
ryż wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa na żeberku

W garnku zagotować mięso zebrać "burzyny", zmniejszyć ogień. Dodać obrany korzeń pietruszki startą marchew i przyprawy. Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć na nim starte na tartce ogórki kiszone. Gdy żeberka będą miękkie wyciągnąć z zupy obrać. Mięso pokroić na małe kawałki, dorzucić do wywaru wraz z przesmażonymi ogórkami. Ryż gotuję w osobnym garnku i po ugotowaniu dodaję do zupy. Doprawić wszystko solą i pieprzem można podawać ze świeżą pietruszką . Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.05.2013 14:14
robiłam na żeberku
KasiaK90 01.02.2013 20:18
pyszna zupka
Babciagramolka 01.02.2013 17:47
Dobra ogórkowa zimą - mniam
Rafał10 01.02.2013 16:04
wygląda znakomicie, świetny kolorek :)
Barbara/zuza22_85 01.02.2013 13:44
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak