Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabielana zupa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 4 szt
marchew 4 szt
ziemniaki 6 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
śmietana 30-pocentowa 150 gram
ocet 10 % 2 łyżkeczki
mąka tortowa 2 łyżki
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Zabielana zupa

Kroki postępowania

1
Ugotowałam wywar rosołowy na skrzydełkach marchwi zielu angielskim i liściu laurowym , dodałam odrobinę kucharka .Kiedy wywar się ugotował prawię dodałam ziemniaki pokrojone w kosteczkę .
Krok 1 - Zabielana zupa foto
2
Śmietanę zmieszałam z łyżką mąki ,wlałam do zupy .
Krok 2 - Zabielana zupa foto
3
Dodałam natkę pietruszki listki oraz ocet do smaku aby zupa była lekko kwaśna .Wyszła wyśmienita .
Krok 3 - Zabielana zupa foto
4
Smak przepyszny .
Krok 4 - Zabielana zupa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 01.02.2013 10:58
uwielbiam
anja3107 01.02.2013 09:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak