Omlet z wyspy Andros

Omlet z wyspy Andros

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbaski

  • ziemniaki

  • jajka

  • bekon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 kiełbaski - użyliśmy białych, 4 plasterki bekonu, pół kilograma ziemniaków, 1 łyżeczka soli, 6 jajek, szczypta suszonej mięty, 2 łyżki masła, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Posiekany boczek oraz pokrojone w plasterki kiełbaski zbrązowić na maśle. Na drugiej patelni usmażyć ziemniaki. Jajka wymieszać z kiełbaskami i boczkiem. Doprawić miętą, solą i pieprzem. Włożyć do ziemniaków. Smażyć z obu stron. Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

polly66

12.07.2011 12:41
ja bym była zachwycona jakby mi ktoś taki na śniadanie zaserwował:P

Jolanta40

22.03.2011 09:12
mój mąż byłby zachwycony, gdybym zaserwowała mu taki omlet

wedith1

26.02.2011 10:58
Smakowity:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat