Pieczeń z makaronem z wyspy Korfu

Pieczeń z makaronem z wyspy Korfu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

  • makaron

  • pomidory

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 kg cielęciny, półtorej szklanki obranych ze skórki pomidorów, pół szklanki czerwonego wytrawnego wina, 5 cebul, 4 ząbki czosnku, pół szklanki masła, pół kilograma spaghetti, 6 łyżek startego sera, pół szklanki oleju, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrany czosnek przekroić na połówki i naszpikować nim mięso. Posolić i popieprzyć. Rozgrzać olej i masło i podsmażyć mięso wraz z drobno posiekaną cebulą. Dodać wino, przetarte przez sitko pomidory i odrobinę wody. Dusić ok. godziny. Ugotować makaron. Mięso pokroić w plastry. Makaron podzielić na porcje i na każdej z nich układać mięso, a następnie polać sosem. Posypać tartym serem i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

13.10.2011 14:01
super przepis

ewelinapac

25.10.2010 08:43
wyglada świetnie , tak też pewnie smakuje

Ewa104

14.09.2010 14:25
Rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat