Kulki rybne w zupie kokosowej

Kulki rybne w zupie kokosowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • bulion

  • mleczko kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 6 kromek suchego pieczywa, 75 dag filetów rybnych, 2 jajka, 1 - 2 drobno posiekany ząbków czosnku, pół łyżeczki drobno tartego imbiru, po pół łyżeczki mielonej kolendry, kuminu i chili, łyżeczka oregano, sól, pieprz. Zupa: 4 szklanki bulionu z kurczaka, 1 - 2 szklanki mleczka kokosowego, pasta achiote - dodaliśmy słodką paprykę, 2 łyżki oleju.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety i chleb bardzo drobno posiekać. Dodać jajka i przyprawy. Starannie wymieszać. Z masy formować kulki i usmażyć na złoty kolor. Zagotować zupę. Pogotować kilka minut. Podawać z kulkami rybnymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

06.10.2010 15:25
pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat