Ognista pomidorowa

Ognista pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3-4 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • kawałek selera

    1 szt
  • kawałek pora

    1 szt
  • smietana 18%

    150 ml
  • koncentrat mały

    1 słoiczek
  • mąka

    3 łyżki
  • woda

    4 l
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • chili

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 szczypta
  • kości schabowe

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą ok. 4-5 litrów i na małym ogniu gotujemy ok. 30 minut.
Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy do wywaru.
Gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku.
Śmietanę rozprowadzamy z mąką i wlewamy do zupy mieszając.
Kości możemy obrać i wrzucić do zupy lub zostawić jak ktoś lubi do poskubania.
Zagotowujemy.

Podajemy z dowolnym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

30.05.2012 08:21
pyszna

eli_555

22.07.2011 22:54
w sam raz na zimne dni

wedith1

01.12.2010 07:46
Na pewno świetnie rozgrzewa 1 :)

pawel007

21.09.2010 07:45
pyszna...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat