Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PTYSIOWE PĄCZUSIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 gram
woda 2 szklanki
mąka pszenna 2 i 1/3 szklanki
jajko 6 szt
sól
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: PTYSIOWE PĄCZUSIE

masło włożyć do garnka,dolać wodę i zagotować,następnie do wrzącego płynu wsypać mąkę oraz sól,energicznie mieszając gotować aż masa zbije się w kulę.Zdjąć z ognia,przestudzić a potem zmiksować z jajkami,schłodzić.
W głębokim garnku rozgrzać olej,łyżką nabierać ciasto i wkładać na gorący tłuszcz,smażyć na rumiano,przewracając widelcem.
Osączyć z tłuszczu i obsypać cukrem pudrem,można również podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 13.02.2014 11:56
bardzo dobre
mirosława4 28.01.2014 14:28
bardzo je lubię :)
PIOTR11 31.10.2013 13:55
pyszne ciacha
Pietruszka 24.10.2013 11:25
pyszności!!!
m1monika 20.09.2013 11:07
jakie fajne :-)
Dorian 31.08.2013 19:04
pyszne paczuszki
Róża1 22.08.2013 16:36
bardzo lubię takie pączki:-)
okrysia 06.07.2013 07:49
SMACZNE TO!
fotoviderek 02.04.2013 07:46
Takie pączusie lubię :)
natalia.doradca 12.02.2013 08:30
pyszności
RenataZ-et 03.02.2013 23:06
pychotki takie pączusie :)
Alex_M 25.01.2013 11:24
lubie bardzo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak