Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo-fasolkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
kalafior 3/4 szt
fasolka szparagowa 150 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
mleko 1/3 szklanki
śmietana 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo-fasolkowa

Fasolkę umyć, przekroić na połówki.
Kalafior umyć, pokroić na różyczki, zagotować 2 litry wody, dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki, marchew i pietruszkę, gotować przez 10 min, włożyć kalafiora, fasolkę i wsypać wegetę. Jak warzywa będą miękkie dodać mleko wymieszane ze śmietaną. Chwilkę podgotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwesolek 12.02.2013 13:42
pyszna i moja ulubiona
Alex_M 18.01.2013 11:43
lubie zupki :)
treonina 18.01.2013 00:01
super!
jasiek 17.01.2013 23:48
dobra zupka
IwonaKa 17.01.2013 23:45
smaczna,uwielbiam takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak