Flaczki wołowe

Flaczki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki parzone

    1 kg
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1mała szt
  • seler

    1 mały
  • por

    1 mały
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej

  • mąka

  • wołowina z kością

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować rosół z wołowiny, pora, 1 marchewki, 1/2 selera. Ugotowane jarzyny wyjąć. Na oleju przysmażyć starkowane warzywa i cebulkę.Do rosołu włożyć flaki pokrojone w paseczki i przesmażone jarzyny. Dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotować na małym ogniu do miękkości flaczków. Doprawić majerankiem, vegetą, papryką, imbirem, gałką muszkatołową i maggi.Zrobić średnią zasmażkę i rozprowadzić w zupie. Przepis jest z flaczkami podgotowywanymi, jeśli gotujemy z flaczków surowych, należy je wyczyścić, wymoczyć, odgotowć, zmienić wodę i gotowac do miękkości. Dalej jak w przepisie!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:48
Ja nie jej tego, ale są i jego zwolennicy.

Justyna223

05.02.2011 19:13
uwielbiam flaki pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat