Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony mielony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szkl
Sól czosnkowa jodowana Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony mielony

Mięso łączymy z jajem przyprawami i bułką tartą ok 1 szklanki,i wyrabiamy masę mięsną następnie formujemy kotleciki wedle uznania i obtaczamy je w bułce tartej.Gotowe kotlety układamy na blaszce wcześniej posmarowanej tłuszczem i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 30-40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 21.02.2013 10:36
pyszne są :)
Jodaj 21.02.2013 10:36
pyszne są :)
Andysz 07.02.2013 08:40
a jakie smaczne;)
Marlenka.S 31.01.2013 20:31
nie trzeba stac przy atelni ;)
Ela6 17.01.2013 20:38
Świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak