Przepis i sposób przygotowania na: Torcik królewny Fiony
Na zastygniętym torciku układać plasterki kiwi, zalać tężejącą galaretką, odstawić na kilka godzin aż całość dobrze stężeje. Przed samym podaniem brzegi oprószyłam pokruszonymi bezikami.
30-40 szt. kakaowych herbatników typu Petit Buerre (warstwa spodu w tortownicy powina mieć ok. 1 cm) + 80 g masła | SPÓD: |
kilka małych białych bezików | do dekoracji: |
sok owocowy przecierowy | 1 szklanka |
galaretka kiwi | 1 szt. |
kiwi | 6 szt. |
cukier | 4 łyżki |
śmietana kremówka | 500 ml |
galaretka kiwi | 2 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: