Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany
Wszystkie składniki na kruche ciasto przełożyć do miski i zagnieść.
Podzielić na 3 części i osobno każdą zawinąć w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie każdą z części przełożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez około 18-20 minut.
Masa serowa:
W garnku rozpuścić margarynę z cukrem, dodać ser i zagotować.
W tym czasie wymieszać mleko z budyniem i jajkami. Dodać do gotującego się sera. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek i gotować do zgęstnienia. Gorącą masą serową przełożyć gotowe placki miodowe.
Polać ciasto polewą czekoladową (np. gotową).
Ciasto przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na 24 h. Im dłużej leży tym jest lepsze. Smacznego!