Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone kopytka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 150 gram
jajko 1 sztuka
natka pietruszki
sól
masło
cebula biała

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone kopytka

Kroki postępowania

1
Gotujemy ziemniaki. Gdy się ugotują odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Zielone kopytka foto
2
Siekamy natkę pietruszkę i dodajemy do ziemniaków.
Krok 2 - Zielone kopytka foto
3
Wbijamy jajo.
Krok 3 - Zielone kopytka foto
4
Wsypujemy mąkę. Wszystko razem wyrabiamy dosypując mąkę gdy masa się ciasto za mocno klei.
Krok 4 - Zielone kopytka foto
5
Na podsypanym mąka blacie wyrabiamy długi walec.
Krok 5 - Zielone kopytka foto
6
Kroimy na niewielkie rąby.
Krok 6 - Zielone kopytka foto
7
W osolonej wodzie gotujemy kopytka, aż wypłyną na powierzchnię.
Krok 7 - Zielone kopytka foto
8
Smażymy na maśle cebulę na złoty kolor.
Krok 8 - Zielone kopytka foto
9
Tak usmażoną cebulą polewamy kopytka.
Smacznego :)
Krok 9 - Zielone kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 07.02.2014 12:52
smaczne smaczne
pajbek 17.01.2013 01:56
Ciekawy pomysł na kopytka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak