SERNIK TERENI

SERNIK TERENI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • margaryna

    1/2 kostki
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • jajka

    9 szt
  • ser biały

    1 kg
  • cukier

    2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • śmietana

    1 szklanka
  • rodzynki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, cukru pudru, margaryny, 1 jajka, oraz 1 łyżeczki proszku do pieczenia zarabiamy ciasto, wykładamy nim spód blaszki. Ser raz zmielony przez maszynkę dajemy do dużego garnka mieszamy ze wszystkimi składnikami (8 żółtek, 2 szkl. cukru, budyń śmietana, 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy) dodajemy pianę z białek mieszamy i wlewamy na blaszkę z ciastem. Na koniec dajemy rodzynki. Pieczemy 1 godzinę w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

29.01.2011 12:09
pycha

Ewelina45

12.10.2010 09:16
Pychota :)

gucio

06.09.2010 14:14
uwielbiam serniki muszę go upiec

edyta51

31.08.2010 20:36
piekny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat