Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona makrela

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela 5 szt
jajko 2 szt
mąka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona makrela

Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie posypać solą i skropić sokiem z cytryny. Ostawić na ok godzinę. Makrelę dzielimy na kawałki a następnie obtaczamy w mące i jajku i smażymy na patelni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 07.03.2013 09:55
Zjadłabym taką rybkę z wielką ochotą.
meg1984 12.01.2013 21:37
tez takiej jeszcze nie jadłam
kasienka23 12.01.2013 15:48
smażonej jeszcze nie jadłam, z pewnością jest smaczna
Pietruszka 12.01.2013 13:08
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak