Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy z serkiem topionym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
serek topiony 100 g
chili w płatkach do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy z serkiem topionym

Zamiast ciecierzycy w puszce można użyć suchej. Wtedy ciecierzycę moczymy przez noc, a następnie gotujemy do miękkości. Ciecierzycę odsączamy, a następnie wraz z serkiem topionym, szczyptą soli i płatkami chili miksujemy w blenderze na gładką pastę, lub jeśli chcecie mniej gładką z wyczuwalnymi kawałkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.09.2015 08:54
Dobrze skomponowana smakowo i doprawiona pasta z ciecierzycy jest wyśmienita
matesko 13.03.2013 12:15
jeszcze nic nie robiłam z ciecierzycą
mufinka79 12.01.2013 12:11
Dziękuję :)
miszelka 11.01.2013 20:52
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak