Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz jesienno-zimowy z mieloną wołowiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg mielona
pieczarki 1/2 kg
fasola szparagowa 1/2 kg
cebula czerwona 3 duże
papryka czerwona 2-3 duże
ziemniaki kilka szt.
marchewka 2-3 duże
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3
olej 3-4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
papryka mielona 1 łyżka
curry
czosnek 2-3 ząbki
koncentrat pomidorowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz jesienno-zimowy z mieloną wołowiną

Fasolę szparagową obrać, umyć i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie - odcedzić.
Na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w dość grube piórka.
Pieczarki pokroić w cząstki, paprykę w paski - przesmażyć razem z cebulą i zmieloną wołowiną.
Przełożyć do większego garnka, zalać wodą, dołożyć ziele angielskie, liście laurowe, paprykę i kucharka - zagotować.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać i pokroić w talarki lub w paski.
Warzywa dodać do garnka, wymieszać i dusić do miękkości.
Na koniec dołożyć koncentrat pomidorowy do smaku, doprawić pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i curry.

Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 12.01.2013 19:44
super :)
Habibi 12.01.2013 12:50
Gulasz jest smaczny, bardzo pożywny i rozgrzewający - a na następny dzień jeszcze bardziej nabiera smaku :)
Kasnaj 11.01.2013 16:41
super pomysł na szybki obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak