Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ziemniaczano rybne ze szpinakiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 3 sztuka
czosnek 2 ząbek
łosoś 300 gram
szpinak 70 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka ( plus do panierowania)
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ziemniaczano rybne ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Obrane ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, łososia obrać ze skóry, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i usmażyć.
Szpinak umyć, w rondelku rozpuścić łyżkę masła i wrzucić szpinak z czosnkiem, kiedy zmniejszy swoją objętość zdjąć z ognia.
Większe liście można posiekać
Krok 1 - Placuszki ziemniaczano rybne ze szpinakiem foto
2
Ostudzone ziemniaki utłuc, łososia rozdrobnić widelcem, dodać do ziemniaków razem ze szpinakiem, wbić jajko, dodać 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz i wymieszać jak na mielone kotlety.
Krok 2 - Placuszki ziemniaczano rybne ze szpinakiem foto
3
Z masy formować kotleciki, panierować je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 3 - Placuszki ziemniaczano rybne ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 10.01.2013 14:22
świetnie się prezentują :)
Lukrecja29 10.01.2013 07:52
smakowite
miroslawa 10.01.2013 04:59
uwielbiam szpinak
Noruas 10.01.2013 01:13
fajny przepis,pełen smaku, zdrowy, kolorowy, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak