Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z oliwkami w sosie majonezowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 kg
mleko 1/2 szkl
jajko 3 szt
ogórki kiszone 2 szt
oliwki czarne Smak 6-7 szt
pomidorki cherry 6-7 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z oliwkami w sosie majonezowym

Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka, wyjąć z wody, ostudzić, podzielić na różyczki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę. Pomidorki i oliwki pokroić w krążki. Ogórki kiszone w drobną kosteczkę. Majonez wymieszać z jogurtem, zmiażdżonym czosnkiem, musztardą, odrobiną soli, pieprzu i cukru. Wszystkie składniki sałatki włożyć do salaterki lub na talerzyki, po wierzchu polać sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.01.2013 18:10
jeszcze nie próbowałam
Joanna46 10.01.2013 11:09
Takiego połączenia nie znałam jeszcze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak