Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowo śliwkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosołowych drobiowych 5 porcji
kostka rosołowa
marchewki 2 sztuki
Śliwki kalifornijskie
jajko 2 sztuki
soli 1 łyżeczka
pieprzu 0,5 łyżeczki
curry 0,5 łyżeczki
słodkiej papryki 0,5 łyżeczki
bazylji 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąki pszennej 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
buka tarta do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowo śliwkowy

Kroki postępowania

1
Porcje rosołowe i marchewki ugotować z dodatkiem kostki rosołowej.Po ugotowaniu i ostudzeniu porcje rosołowe obrać.
Krok 1 - Pasztet drobiowo śliwkowy foto
2
Mięso z marchewkami przekręcić przez maszynkę.Do mięsa wbić jajka,przyprawić oraz wsypać bułkę tartą i mąkę.Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Krok 2 - Pasztet drobiowo śliwkowy foto
3
Śliwki kalifornijskie pokroić.Dodać do masy.Wymieszać.
Krok 3 - Pasztet drobiowo śliwkowy foto
4
Blaszkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.Wyłożyć masą i wygładzić.Wierzch delikatnie skropić wodą.Piec w piekarniku ok 40 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Pasztet drobiowo śliwkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 19.02.2014 16:01
smaczne smaczne
Gracer 12.01.2013 20:02
ładne te Twoje paszteciki - smaczne
babajaga1969 09.01.2013 19:54
pyszny i pięknie przedstawiony - smaczne :)
Krzysztof15 09.01.2013 18:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak