Dynia z jabłkami

Dynia z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    50 dag
  • jabłko

    50 dag
  • oliwa

    2 łyzki
  • masło

    1 łyzka
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • koperek

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynie umyć, przekroić, usunąć pestki, obrać ze skóry. Miękisz pokroić w kostkę, wrzucić na wrzącą wodę z dodatkiem łyzki oliwy, zagotować, gdy jest miękka odcedzić.
Umyte jabłka obrać, pokroić w plasterki, skropić oliwą i udusić lekko podlewając woda do miękkości. Gdy sa miękkie, połączyć z ugotowana dynią. Odstawić. Dodać masło, wymieszać z koperkiem i posiekanym czosnkiem, przyprawić solą do smaku.
Podawać zaraz po przygotowaniu jako dodatek do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

22.09.2010 21:15
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat