Przepis i sposób przygotowania na: Rzeszowiak
Kroki postępowania
Dać kupkami na ciasto kruche.
mąka | 20 dkg |
margaryna | 10 dkg |
cukier puder | 5 dkg |
żółtko jajek | 2 szt |
śmietana | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
MASA ORZECHOWA: | |
orzechy włoskie | 30 dkg |
mleko | 3 łyżki |
masło | 1 łyżka |
cukier puder | 1/2 szklanki |
białko | 2 szt |
masa makowa | |
mak | 30 dkg |
masło | 1 łyżka |
jajko | 2 szt |
cukier puder | 1/2 szklanki |
olejek arakowy | do smaku |
cukier puder | 1/2 szklanki |
margaryna | 25 dkg |
jajko | 5 szt |
rodzynki | 10 dkg |
budyń cytrynowy | 1 szt |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
olejek cytrynowy | do smaku |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ser biały | 1 (twarogowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: