Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag.
ogórek konserwowy 1-2 szt.
papryka konserwowa 1-2 cząstki
jajko 1 szt.
czosnek 3 ząbki
mąka pszenna 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z ryżu

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu dodając dodatkowo kostkę rosołową.Ugotowany odstawić do wystygnięcia.Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojony w kostkę ogórek(ja dałam po 2.5 łyżki)oraz obrany i posiekany czosnek.Wszystko wymieszać.
Krok 1 - kotlety z ryżu foto
2
Dodać jajko oraz mąkę .Wymieszać.Doprawić do smaku.Formować zwilżonymi w wodzie dłońmi kotlety(inaczej kleji się masa do rąk).Opanierować w mące pszennej.Przełożyć na rozgrzany tłuszcz.
Krok 2 - kotlety z ryżu foto
3
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - kotlety z ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 26.05.2013 10:57
pyszne kotleciki!
Alex_M 14.05.2013 10:39
fajne danie!
adelajda 08.01.2013 21:54
jeszcze takich nie robiłam !
Joanna108
Joanna108 08.01.2013 15:07
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak