Śliwki w syropie

Śliwki w syropie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    1 kg
  • cukier

    5 łyżek
  • woda

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć i wypestkować, ułożyć w niewielkich słoikach. Do każdego słoika wsypać 5 łyżek cukru i wlać 2 łyżki wody, słoiki zakręcić i pasteryzować. Śliwki są wyśmienitym dodatkiem w zimie do budyniu - zarówno owoce jak i syrop lub jako farsz do klusek na parze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

30.09.2010 17:43
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat