Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z pianką i brzoskwiniami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 0,5 szklanka
jajko 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
brzoskwinie 1 puszka
Ciasto:
mąka 3,5 szklanka
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
margaryna 250 g
cukier puder 50 g
Pianka:
białko 5 szt
drobny cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
twaróg 1 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pianką i brzoskwiniami

W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy do niej cukier, twaróg, jajko oraz budyń (sam proszek).

Mieszamy do połączenia składników i doprowadzamy do zagotowania.

Cały czas mieszając gotujemy ok.2-3 minuty.

Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem.

Dodajemy margarynę i żołtka.

Zagniatamy i odstawiamy na 15 minut do zamrażarki.

Schłodzone ciasto dzielimy na 2 cześci (60% i 40%).

Większą części rozwałkowujemy i wykładamy na dużą blachę.

Na to wylewamy podsmażony ser a na wierzchu układamy odsączone z zalewy i pokrojone w ćwiartki brzoskwinie.

Białka ubijamy na sztywno z cukrem oraz budyniowym proszkiem.

Pianę wykładamy na ser.

Całość przykrywamy startym na grubych oczkach ciastem.

Pieczemy około 100 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 17.01.2013 16:09
super
fotoviderek 05.01.2013 11:30
smaczne połączenie
Krzysztof15 05.01.2013 11:27
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak