Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki w kapuście pekińskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
czosnek 3 zabki
jajko 1 szt
grysik 3 łyż
sól
pieprz
kostka rosołowa 1 szt
przyprawa uniwersalna
kapusta pekińska 1 szt
marchew 1 szt
seler 1,4 szt
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 2 szt
pieczarki 30 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziarenka gorczycy 5 szt
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w kapuście pekińskiej

Kroki postępowania

1
mięso mielone mieszamy z pokrojonym drobno czosnkiem i namoczona i odciśnietą z nadmiaru wody bułką oraz z grysikiem i jajkiem wyrabiamy jednolitą mase. Doprawiamy do smaku i formujemy pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z obu stron na oleju
Krok 1 - pulpeciki w kapuście pekińskiej foto
2
Następnie koroimy w kostke cebule i podsmażamy na oleju
Krok 2 - pulpeciki w kapuście pekińskiej foto
3
do podsmażonej cebuli dodajemy stratą drobno marchew i seler oraz pokrojone w paski pieczarki i chwilke razem dusimy
Krok 3 - pulpeciki w kapuście pekińskiej foto
4
w tym czasie kroimy w paseczki kapustę
Krok 4 - pulpeciki w kapuście pekińskiej foto
5
do podduszonych warzyw dodajemy pokrojoną kapuste oraz pozostałą przyprawy i zalewamy odrobina wody i wszystko razem dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 15 min
Krok 5 - pulpeciki w kapuście pekińskiej foto
6
pod koniec dodajemy podsmażone pulpeciki i dusimy ok 5 min
Krok 6 - pulpeciki w kapuście pekińskiej foto
7
przed podaniem doprawiamy do smaku wg uznania
Krok 7 - pulpeciki w kapuście pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 12.01.2013 22:36
superowe
artur7 03.01.2013 20:50
bardzo smaczne
Simeo 03.01.2013 19:44
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak