Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójbit bez pieczenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 8 paczek
masło lub margaryna 200 g
śmietanka kremowa 300 ml
czekolada pół tabliczki
śmietan fix 2 opak.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
mleko 500 ml
budyń śmietankowy 2 bez cukru
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Trójbit bez pieczenia

Budyń bez cukru ugotować (0,5 litra mleka na 2 budynie). Ostudzić.
Gdy budyń wystygnie utrzeć razem z masłem/margaryną - oba składniki muszą być zimne, najpierw utrzeć tłuszcz na gładka masę i potem dodawać po łyżce budyniu, ciągle ucierając. Powstanie gładki krem.
Spód blachy (sernikowa 25x30cm) wyłożyć herbatnikami. Na to rozsmarować masę budyniową. Całość przykryć herbatnikami.
Masę krówkową podgrzać w gorącej wodzie (nie gotować!), aby zawartość była ciepła (ale nie gorąca!). Rozsmarować na herbatnikach.
Całość znów przykryć herbatnikami.
Śmietankę 30% lub 36% (preferuję 36% Łowicką) ubić, w trakcie ubijania dodać 2 śmietan-fixy i łyżeczkę żelatyny.
Rozsmarować na wierzchu ciasta.
Całość posypać wiórkami czekoladowymi lub kakao.

Wstawić do lodówki na kilka godzin, by stężało.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 03.05.2013 21:43
musi być słodki i pyszny
eliza135 29.01.2013 19:16
palce lizać
edi 05.01.2013 23:18
Skosztowałam go w święta, bo siostra go zrobiła... i był przepyszny:) Naprawdę polecam:)
Arnika 03.01.2013 11:36
Pycha!
gottrina 02.01.2013 21:26
świetne ciasto
Bogusiaz 02.01.2013 20:31
genialne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak