Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty biszkopt

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 8 łyżek
mąka ziemniaczana 6 łyżek
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
szczypta soli
woda 6 łyżek
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty biszkopt

Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek przesiać. W kąpieli wodnej utrzeć żółtka z lekko przemielonym cukrem na gładką, puszystą masę. Można to robić mikserem. Teraz wyjmujemy miskę z kąpieli i dodajemy porcjami oba rodzajne mąki wymieszane z proszkiem. Mieszamy łyżką. Białka ubić z dodatkiem soli. Dodać do masy i bardzo delikatnie wymieszać. Wylewamy na blachę o wymiarach 25 x 28 cm wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st (bez termoobiegu) przez 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.01.2013 15:54
musze wyprobowac Twoj przepis
Kasnaj 02.01.2013 20:14
podstawa klasyki w wypiekach super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak