Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki wiejskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 30 szt.
olej 1 litr
ketchup łagodny
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki wiejskie

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i płuczemy. Zalewamy wodą, odlewamy i jeszcze raz zalewamy.
Krok 1 - Frytki wiejskie foto
2
Kroimy w paski
Krok 2 - Frytki wiejskie foto
3
garnku rozgrzewamy litr oleju i wrzucamy ziemniaki (nie może ich być za dużo, by się nie zdusiły- mają swobodnie pływać). Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu. Ja w ogóle ich nie mieszam,
Krok 3 - Frytki wiejskie foto
4
jak będą jasno złote wyciągam łyżką cedzakową
Krok 4 - Frytki wiejskie foto
5
solę i polewam ketchupem.
Krok 5 - Frytki wiejskie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 02.01.2013 14:41
nie ma to jak domowe frytki :)
gosia56 02.01.2013 13:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak