Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
wątróbka drobiowa 200 g
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
por 0,5 szt.
seler 1 szt.
mąka pszenna 800 g
jajko 5 szt.
margaryna 1 kostka
drożdże 50 g
mleko 200 ml
cukier 1 łyżka
kminek
płatki migdałowe
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
słonecznik łuskany
cebula 2 szt.
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Kroki postępowania

1
Mięso i poobierane warzywa gotujemy tak jak rosół - na wolnym ogniu. Po ugotowaniu się odcedzamy mięso i warzywa. Wywar może stanowić bazę do barszczu.
Krok 1 - Paszteciki foto
2
W między czasie wyrabiamy ciasto mieszając ugniatając 800 g mąki pszennej, 4 jajka z poszatkowaną margaryną i rozpuszczonymi w ciepłym mleku drożdżami z cukrem. Odstawiamy w ciepłe miejsce żeby ciasto wyrosło.
Krok 2 - Paszteciki foto
3
Mielimy warzywa i mięso. Podsmażamy na patelni na oliwie z cebulką pokrojoną w kosteczkę. Doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Paszteciki foto
4
Część ciasta rozwałkowujemy na wąski pasek i smarujemy go farszem.
Krok 4 - Paszteciki foto
5
Zawijamy jak roladkę i kroimy na około 4 cm paski. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy słonecznikiem, ziołami, płatkami migdałowymi.
Krok 5 - Paszteciki foto
6
Paszteciki wypiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 - 200 stopni przez około 10 minut.
Dobrze smakują z barszczem.
Smacznego :)
Krok 6 - Paszteciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 17.03.2013 11:17
super paszteciki
Adam/ZUB3R 10.02.2013 12:57
smaczne
Mala 01.01.2013 14:44
mniam
Isia 31.12.2012 18:15
super
KasiaK90 30.12.2012 19:28
uwielbiam
magdziorka6 30.12.2012 18:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak