Moja zupa wiosenna

Moja zupa wiosenna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pęczek młodej marchewki

    1 pęczek
  • pęczek młodej pietruszki z natką

    1 szt
  • ziemniaki

    2-3 duże szt
  • cebulka ze szczypiorkiem

    1 szkl
  • koperek

  • młody por

    1 szt
  • kalarepka

    1 mała
  • pomidor

    1 szt
  • skrzydełka z kurczaka

    4 szt
  • smietana 18%

  • cukier, kucharek, pieprz mielony, Przyprawa do zup Kucharek-

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć i zagotować. Odszumować i włożyć starkowane na tarce jarzynowej: marchewkę, pietruszkę, selera (liście zachować) i kalarepkę. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Pora, kapustę, cebulkę ze szczypiorem posiekąć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystkie jarzyny włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu. Drobniutko pokroić koperek, natkę i najmłodsze listki z selera. Dodać do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:50
Dobra zupa.

Andysz

22.12.2012 15:16
mniam:)

Smakosz6

24.08.2011 12:17
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

SmacznaPyza

12.09.2010 12:27
zupki \"śmietniczki\" czyli jarzynówki - bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat