Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VIII: Medaliony cielęce z batatami, odc. 11
Kroki postępowania
Na talerz wykładamy podsmażone warzywa, medaliony cielęce i pomidory z kaparami. Danie możemy ozdobić liśćmi botwiny.
batat | 1 duży |
ziemniaki | 2 |
bulion warzywny | 250 ml |
schab | 300 g (cielęcy) |
pomidor | 1 bez skóry |
kapary całe Smak | 2-3 łyżki |
oliwa | |
botwina liście | kilka |
oregano | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz biały mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: