Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
pieczarki 500 g
marchew duża 4 sztuki
cebula 2 sztuki
rodzynki 100 g
olej do smażenia
masło do smażenia
jajko 2 sztuki
mąka do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Rybę rozmrażamy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w rozmąconym jajku, potem w mące, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju, pieczarki kroimy w kostkę, marchew ścieramy na grubej tarce, cebulę kroimy w kostkę, na jednej patelni na maśle dusimy cebulę i marchew, na drugiej dusimy pieczarki, doprawiamy, gdy warzywa będą miękkie, zawartość patelni łączymy (ewentualnie przekładamy do większego garnka), dodajemy rodzynki i jeszcze chwilę razem dusimy rybę rozdrabniamy (ale nie za bardzo) i dodajemy do garnka z marchewką i grzybami, doprawiamy i jeszcze chwilę podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 10.09.2013 13:49
z pieczarkami jeszcze nie robiłam
marcinek 28.04.2013 10:25
wygląda nieźle
treonina 29.12.2012 20:25
jest pyszna, polecam!
Cukiereczek13 29.12.2012 20:18
Uwielbiam taką rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak