Serunie

Serunie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

    30 dkg
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • tarta bułka

  • tłuszcz do smażenia

  • wędzony boczek

    15 (w plastrach)
  • papryka słodka mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroić w kostkę ok boku ok. 2 cm. Każdą kostkę oprószyć papryką i zawinąć w kawałek boczku, spiąć wykałaczką. Jajka ubić ze szczyptą soli. Kostki sera maczać w mące, a następnie panierować w jajkach i tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu (ok. 180 stopni) ok. 4-6 minut. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

06.12.2011 18:47
smaczna przekąska

babeczka007

15.05.2011 14:09
rewelacja :)

RenataZ-et

01.11.2010 13:45
Rewelacyjny pomysł! Muszę wypróbować przepis!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat