Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt puszysty

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt.
cukier 1 szkl.
mąka pszenna 1,5 szkl.
ocet 1 łyż.
proszek do pieczenia 1,5 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt puszysty

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno z cukrem. W małej salaterce roztrzepać widelcem żółtka z octem i proszkiem do pieczenia. Dodać masę żółtkową do piany z białek. Delikatnie wymieszać. Następnie do całości dosypywać przesianą mąkę i delikatnie mieszać.
Krok 1 - Biszkopt puszysty foto
2
Wyłożyć prostokątną formę (około 23x36cm) papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wyrównać. Piec w nagrzanym do 1705*C piecu przez ok. 30-35 min.
Krok 2 - Biszkopt puszysty foto
3
Po upieczeniu ostudzić i przekroić na 2-3 blaty.
Krok 3 - Biszkopt puszysty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 28.12.2012 19:09
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak