Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z dzika

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
maślanka 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przyprawy
mąka 2 łyżki
olej 3 łyżki
schab 1 (z dzika)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z dzika

Mięso dokładnie umyć,zalać maślanką i wstawić do lodówki na dobę.
Po tym czasie mięso umyć i wysuszyć.


Czosnek przecisnąć przez praskę,dodac łyżkę oliwy sól,pieprz, ostrą paprykę.
Przygotowaną mieszanką nasmarować mięso i dać na noc do lodówki.


Na drugi dzień rozgrzać płaski garnek lub brytfankę i obsmażyć mięso z każdej strony na oleju.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę i marchewkę w plasterkach.
Jak mięso będzie obsmażone zalać je przegotowaną wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie,
Przykryć pokrywką i dusić godzinę( sprawdzac stan wody)


Wyłowić z sosu cebulę i marchewkę i zagęścić sos,
w razie potrzeby doprawić.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 31.01.2013 22:16
pyszne
ajres 31.01.2013 22:16
pyszne
gacopierz23 18.01.2013 20:28
chętnie bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak