zrazy cielęce po polsku

zrazy cielęce po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1/2 sztuki
  • mleko

    1/2 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • margaryna

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa cała

    1 sztuka
  • cukier, sól

    do smaku
  • cielęcina bez kości

    60 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso przekroić w poprzek włókien na 4 plastry zbić tłuczkiem żółtko utrzeć z łyżką margaryny dodać bułkę namoczoną w mleku i część natki pietruszki przyprawy i pianę z białek masą posmarować płaty mięsa zwinąć i spiąć wykałaczką zrazy oprószyć sola i mąką obsmażyć podlać kilkoma łyżkami wody przykryć i dusić pod koniec dodać natkę pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

melonik

09.01.2012 07:45
pycha

tomek18

16.09.2011 09:15
pyszne

elwal

19.08.2011 08:19
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat