faszerowana główka

faszerowana główka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szklanki
  • mielone mięso

    70 dag
  • jajka

    3 sztuki
  • cebula biała

    1 szt
  • kasza jęczmienna

    2/3 szklanki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • śmietana kremówka

    1 szklanka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    30 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę podzielić na liście obgotować cebulę posiekać mielone mięso wyrobić dodać 2 jajka cebulę i kaszę i doprawić na natłuszczonej formie przekładać liście kapusty masę mieloną oraz plastry sera kostkę rozpuścić w 2/3 szklanki wody wymieszać z olejem wlać do formy piec 40 minut temp 160*c śmietanę wymieszać z pozostałym jajkiem polać zapiekankę piec jeszcze 15 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

20.09.2013 08:42
nie robiłam jeszcze

olkaaa

03.12.2011 11:10
jeszcze nie jadłam

olkaaa

03.12.2011 11:10
jeszcze nie jadłam

olkaaa

03.12.2011 11:10
jeszcze nie jadłam

KasiaK90

11.09.2011 20:15
super

Joanna108

09.12.2010 12:35
taka ciekawa odmiana gołąbków ... coś w rodzaju zapiekanki gołąbkowej :). Fajny pomysł.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat