Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z warzywami

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby mun 8
makaron ryżowy 50 g
marchewka 1
cebula 1
papryka 1
kapusta pekińska 5 liści
sos sojowy
papier ryżowy
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z warzywami

Grzyby mun zalać gorącą wodą, po 20 minutach odcedzić, odkroić nóżki i pokroić w cienkie paski. Makaron ryżowy włożyć do miski, zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem. Po 3 minutach odcedzić i pokroić w paski o długości ok. 5 cm. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w piórka. Kapustę pekińską i paprykę pokroić w cienkie paski o długości ok. 5 cm. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić przygotowane warzywa. Podsmażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Placki z papieru ryżowego zanurzać na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę, by zmiękły. Na każdy placek nakładać dużą łyżkę nadzienia. Przykryć nadzienie papierem, zagiąć rogi i zawinąć sajgonkę. Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju na złotobrązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.10.2015 20:00
smaczne, bardzo lubię
menato 23.06.2014 10:21
smakowite wyszło, przepis świetny
Margo1 28.08.2013 14:51
same pyszności
Rafał10 08.01.2013 20:41
zrobię !! Tak tak to coś dla mnie :)
aisza1 27.12.2012 10:50
mniam
Lemon 24.12.2012 10:43
pycha
gosia561 23.12.2012 21:29
uwielbiam je
Simeo 23.12.2012 21:26
super
magdziorka6 23.12.2012 21:24
oj zjadłabym takie pyszne sajgonki
owca441 23.12.2012 20:52
rewelacyjne
babajaga1969 23.12.2012 20:47
wspaniale wyglądają
caffee_tea 23.12.2012 20:16
Mniam,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak