Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb Wigilijny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb żytni 1 mały bochenek
makrela wędzona 1 szt
ogórki kwaszone 3 szt
masło 3 łyżki
jajko 3 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb Wigilijny

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy w osolonej wodzie,przez 10 minut na twardo.
Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach.
Krok 1 - Chleb Wigilijny foto
2
Makrelę rozdrobnić,wymieszać z olejem.
Krok 2 - Chleb Wigilijny foto
3
Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach.
Krok 3 - Chleb Wigilijny foto
4
Z chleba odciąć piętki,wydrążyć miąższ ze środka.
Krok 4 - Chleb Wigilijny foto
5
Jajka wymieszać z ogórkami,masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba makrelą,dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Chleb Wigilijny foto
6
Gotową masą nadziać chlebek,dołączyć piętki.zawinąć chleb w folię. Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.
Krok 6 - Chleb Wigilijny foto
7
Zawinąć chleb w folię. Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.
Krok 7 - Chleb Wigilijny foto
8
Następnego dnia kroić chleb w kromki
Krok 8 - Chleb Wigilijny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 10.01.2013 18:37
fajny
teresa18 20.12.2012 20:22
ciekawy
ilka_86 19.12.2012 20:48
pyszny wypiek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak