Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaronowa zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
Podudzie z kurczaka 2 szt.
makaron muszelki 0.5 szkl.
olej 0.5 łyżki
sól do smaku
ziemniaki 3 szt.
marchewka 1 szt.
pietruszka 0.5 szt.
natka pietruszki do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt.
ziele angielskie 4 kulki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
bulion mięsny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: makaronowa zupa

Do garnka z wodą włożyć umyte podudzia ,liść laurowy, ziele angielskie.Obrane,opłukane i pokrojone w kostkę warzywa.Gotować.Makaron ugotować we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej i oleju.Nastepnie odcedzić i przelać zimną wodą.Gdy mięso i warzywa bedą miekkie dodać makaron.Doprawić do smaku. Dodać umytą i posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 24.01.2013 11:53
swietna!!!
Jodaj 21.12.2012 10:54
pyszna jest ta zupka :)
nogawkuchni 19.12.2012 15:17
Super przepis na zupę, musi być pyszna i bardzo sycąca, bo sporo w niej pożywnych składników, bardzo lubię zupy, szczególnie zimową porą, wtedy na chłodne dni taka zupka najlepsza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak