Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cake pops

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciastka 400 g
czekolada 1/2 tabliczki
masło 2 łyżki
kakao 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
czekolada mleczna 200 g do obtaczania
olej 1 łyżeczka
serek mascarpone 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cake pops

Kroki postępowania

1
Biszkopty kruszymy do miski, dodajemy resztę składników i zagniatamy.
Następnie wstawiamy na 30 min do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej 200 g czekolady, w której będziemy obtaczać nasze lizaki.
Krok 1 - Cake pops foto
2
Wyjmujemy ciasto z lodówki i formujemy z niego kulki wielkości mniej więcej lizaków Chuppa Chupps. Patyczek moczymy w rozpuszczonej czekoladzie a następnie wbijamy w kulkę z ciasta, odstawiamy na talerz. Czynność powtarzamy aż skończą man się kulki
Nadziane kulki :) wstawiamy do lodówki na 20 min.
Krok 2 - Cake pops foto
3
Po tym czasie wyjmujemy i obtaczamy w rozpuszczonej wcześniej czekoladzie. Ja użyłam mlecznej czekolady a le można również białej.
Krok 3 - Cake pops foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 18.12.2012 10:29
słodkie pasiaki
fijolek91 17.12.2012 16:20
mniam:)
Mati3 17.12.2012 16:05
super:)
Mati3 17.12.2012 16:05
super:)
Mati3 17.12.2012 16:05
super:)
monika1968 17.12.2012 15:45
Ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak