Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 porcje kotletowe
jajko 1 szt.
mąka pszenna do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
Musztarda sarepska Prymat do posmarowania mięsa
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe z musztardą

Mięso umyć.Każdą porcję rozbić z dwóch stron(grubość wedle uznania).Posmarować z dwóch stron musztardą.Nastepnie opanierować w mące pszennej,jajku roztrzepanym z dodatkiem soli i pieprzu a na koniec w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.06.2013 07:27
Świetne kotlety :)
dianix 01.01.2013 21:17
pyszne, robie takie same, sa smaczne
EWI 17.12.2012 18:20
jak dla mnie przepis spoko!
Henryka2 17.12.2012 17:57
A nie można by z DWU stron, jako że one żeńskie?! A przepis jakby żywcem wyjęty od eli555.Pewnie robisz tak samo.
Anula 17.12.2012 14:05
Jakaś odmiana schabowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak