Żurek

Żurek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    4 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • żeberka

    0,5 kg
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • zakwas na żurek

    1 opakowanie
  • jaja na twardo

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy żeberka i gotujemy. Żeberka wyciągamy a następnie dodajemy zakwas, delikatnie mieszamy i doprawiamy pieprzem i Kucharkiem. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Kiełbaski wrzucamy do żurku. Pozostawiamy na ogniu jeszcze ok 25-30 min. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę, nakładamy na talerz i zalewamy żurkiem. Dodajemy kiełbaskę w całości lub pokrojoną w plasterki. Można podawać ze śmietaną jak ktoś lubi. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

17.02.2014 07:39
uwielbiam żurek :)

czekoladka_m

07.10.2013 10:59
doskonały na Święta:)

RenataZ-et

21.05.2013 23:39
jutro robię taki na obiadek :D

Andysz

01.05.2012 21:31
fajny;)

Wafelek2601

27.12.2011 00:16
smaczny

owocówka

04.10.2011 16:14
pycha

joanna77

20.09.2011 12:10
ja też lubię

Tika4444

20.09.2011 12:06
alez apetycznie wygląda

wiola28a

02.09.2011 23:14
uwielbiam

Monika193

02.06.2011 18:45
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat