Zupa z fasolką po węgiersku

Zupa z fasolką po węgiersku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    2 łyżki
  • włoszczyzna

  • ziemniaki

    8 sztuk
  • fasolka szparagowa

    200 gram
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • sól i pieprz

    do smaku
  • wołowina

    400 (chuda)
  • papryka

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wołowinę pokrój na kawałki, posiekaj cebulę i czosnek. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, chwilę podsmaż. Dodaj mięso i czosnek, smaż, aż wołowina delikatnie się zarumieni. Wlej 1,5 litra wody, dodaj włoszczyznę, posól. Gotuj aż mięso będzie dość miękkie. Dodaj obrane, pokrojone na duże kawałki ziemniaki i fasolkę szparagową. Gdy składniki się ugotują, przypraw zupę pieprzem, ostrą papryką mieloną i solą. Zapraw śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

15.07.2011 09:44
ale cudo

Iwona51

17.06.2011 14:42
smaczna

marcia71

13.02.2011 00:14
ciekawe

Joanna108

03.10.2010 08:07
Bardzo lubię zupy, w których występują składniki uprzednio smażone, bo mają super smak.

lucyna15

24.07.2010 11:48
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat