Pierogi z serem białym i kandyzowaną skórką pomarańczową

Pierogi z serem białym i kandyzowaną skórką pomarańczową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • ser biały

    1 kg
  • śmietana

    1 opakowanie
  • cukier

    do smaku
  • cynamom Prymat

    do smaku
  • skórka z pomarańczy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę a następnie dodając wody zagnieść ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części, dwie odkładamy i przykrywamy ściereczką a jedno rozwałkowujemy cienko i za pomocą szklanki wycinamy kółka. Ser biały rozgniatamy widelcem dodajemy śmietanę, cukier oraz cynamon i mieszamy. Następnie dodajemy skórkę i ponownie mieszamy. Takim farszem, faszerujemy pierogi a następnie sklejamy i wrzucamy partiami do osolonej wody. Kolejne dwie części powtarzamy tak samo. Gotowe podajemy ze śmietaną i cukrem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

02.09.2013 18:20
Robiłam raz pierogi z dodatkiem kandyzowanej skórki:) Ale były pyszne i aromatyczne!!

Bernadeta1

06.05.2013 00:12
bardzo smaczne

RenataZ-et

23.03.2013 21:24
to są moje smaki :)

Angelika10

27.02.2013 14:47
pycha pierożki

Kasiax18

14.05.2012 21:37
extra

Agnik

02.08.2011 21:38
pychota

Baska Kaska

29.12.2010 20:33
smaki dzieciństwa

IlonaAlbertos

17.07.2010 12:41
Bardzo lubię pierogi. Fajne połączenie sera i pomarańczowej skórki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat