Stefanka

Stefanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
40 dag mąki( 3 szklanki), 2 jajka, 2 łyżki miodu, 5 dag masła lub margaryny, 10 dag cukru pudru, 1 łyżeczka sody.
Wszystko zagnieść, podzielić na 4 lub 5 części, każdą rozwałkować i oddzielnie upiec.
Krem:
2 szklanki mleka, 4 łyzki kaszy mannej ugotować. Utrzeć 20 dag masła i 15 dag cukru pudru+ 1 żółtko. Dodać wystudzoną masę i wszystko utrzeć. Masą przełożyć ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

02.12.2010 09:31
fajne ciasto

Maryś1

06.08.2010 12:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat