Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptasie mleczko-duża blacha

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzon 2 sztuki
galaretka wiśniowa 4 sztuki
galaretka kiwi 2 sztuki
herbatniki 2 duże paczkki
banan 3 sztuki
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ptasie mleczko-duża blacha

Kroki postępowania

1
Galaretki zielone zalewamy 2 szklankami wrzącej wody i mieszamy by uzyskać jednolitą konsystencję, odkładamy do ostygnięcia. Dwie galaretki wiśniowe przyrzadzamy tak samo, zaś 2 według opisu na opakowaniu. WYłożone na dużą blachę 45/35 cm herbatniki zalewamy pierwszą warstwą : wystudzone 2 galaretki wiśniowe miksujemy ze sobą na pianę, następnie dodajemy 1 mleko skondensowane i dlaej miksujemy na piane.Zalewamy herbatniki. Wstawiamy do lodówki na 15-20 minut, jeżeli mocno się zmiknuje to nawet na 10.
Krok 1 - ptasie mleczko-duża blacha foto
2
Nastepnie wykładamy na nią jeszcze świezo polaną, pokrojonego w kostkę banana. Z galaretkami kiwi postępujemy tak samo jak z wiśniowymi.
Krok 2 - ptasie mleczko-duża blacha foto
3
Zalewamy nimi warstwę z bananami i wstawiamy do lodówkę. Na sam koniec zalewamy galaretkami 2 wiśniowymi zrobionymi wg. opisu na opakowaniu. Wstawiamy do lodówki, aż galaretki stężeją.
Krok 3 - ptasie mleczko-duża blacha foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 04.06.2013 20:14
smaki pyszne smaki
EWI 11.12.2012 15:35
uwielbiam!!!
Ola1984 11.12.2012 11:52
Robię identyczne ptasie, ale bez herbatników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak