szynka w galarecie z jajkami przepiurczymi

szynka w galarecie z jajkami przepiurczymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    200 G
  • wywar warzywny

    300 ml
  • porto

    50 ml
  • śmietana kremówka

    50 ml
  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

  • żelatyna

  • przepiórcze jaja

    16 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka ugotowac i orac.Zelatyne zalac 3 łyzkami wody i odstawic bna 5 minut.Wywar zagotowac z porto,dodac zelatyne zagotowac i ostudzic.Szynke pokroic na plasterki do wyłozenia brzegow 4 foremek.Reszte szynki zemlec dodac 1\\4 galarety ,smietane i sól wymieszac.Dno foremek wylac galareta,brzegi wylozyc plastrami szynki i po 4 jajka.Przybrac pietruszka i zalac galareta i zastudzic

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat